top of page

Hizmetler

1

Karbonhidrat Sayımı ve Diyabette Beslenme Eğitimi

Karbonhidrat sayımı, insülin kullanan diyabetli bireylerin öğrenmesi gereken bir öğün planlama yöntemidir. Tek bir diyet listesine bağlı kalmamayı, besin seçiminde özgürlük kazanmanızı amaçlar. Diyabet yönetiminin temelini bu eğitim oluşturmaktadır.

2

Diyabet ve Diyet Danışmanlığı (10 Haftalık)

Yeni tanı alan veya uzun süredir kan şekeri profili kötü olan diyabetli bireyler için diyabeti yönetmek oldukça karışık ve zor görünür. Diyabet yönetiminin temelini oluşturan Karbonhidrat Sayımı eğitimini aldıktan sonra bir profesyonel ile bir süre takipte olmak önemlidir. 10 haftalık bu süreçte hem Karbonhidrat Sayımı ve Diyabette Beslenme Eğitimini tamamlayacaksınız, hem de diyet danışmanlığıyla kendi diyabetinizi analiz edeceksiniz. Sizin diyabetinize özel stratejiler belirlemek, doğru öğün örneklerini görmek ve takipte olmak için bu danışmanlığı tercih edebilirsiniz.

3

Diyabette Ağırlık Yönetimi Danışmanlığı

İdeal ağırlığımıza ulaşmaya çalışırken diyabeti yönetmek daha zor olabilir. Hem kan şekeri profilini dengede tutup hem de kilo verme/alma hedefiniz varsa bu danışmanlığı tercih edebilirsiniz.

4

Protein ve Yağ Sayımı Eğitimi

Özel günlerde (barbekü, fastfood vb.) diyabeti yönetmek daha zordur. Bu eğitim programına sadece karbonhidrat sayımı tekniğini uygulayanlar katılabilir.

6

Diyabette Sporcu Beslenmesi Danışmanlığı

Profesyonel sporcu olun veya olmayın, spor ve egzersiz yapan çoğu diyabetli bireyin beslenme danışmanlığı alması gerekir. Harcadığımız enerji düzeyi arttıkça hem enerji ihtiyacınız artacak hem de kan şekeri dengesini sağlamakta zorluk çekebilirsiniz.

5

Kontrol Paketi

Diyabette rutin kontroller çok önemlidir. Desteğe ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüzde Kontrol Paketi ile danışmanlık alabilirsiniz.

7

Diyabette Gebeliğe Hazırlık Dönemi (Prekonsepsiyonel Dönem)
(Tip 1 ve tip 2 diyabet)

Diyabette gebeliğe hazırlık danışmanlığı, gebelik başlamadan önce hem annenin sağlığını optimize etmeye odaklanır hem de bebeğin sağlıkla ve güvenle büyüyebileceği bir ortam hazırlamayı amaçlar. Diyabette sağlıklı bir gebelik süreci, gebelik öncesi dönemdeki hazırlıklara bağlıdır. Bu dönemdeki amacımız, kan şekerlerini hedef aralıkta tutmak ve ideal ağırlığa ulaşmaktır.

8

Diyabette Gebelik Dönemi
(Gestasyonel, Tip 1 ve tip 2 diyabet)

Her gebenin kendine özel ihtiyacı vardır, fakat diyabetli gebelerin gebelik boyunca mutlaka gözetim altında olması gerekir. Haftalık/aylık değişen enerji ihtiyacının yanı sıra, çeşitli faktörlerden kaynaklı olarak değişen insülin ihtiyacı da diyabet yönetimini bu süreçte zorlaştırır. İyi diyabet yönetimi sağlıklı gebelik sürecini destekler.

Bize Ulaşın

Gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!

bottom of page